Dag 3 - Gabriel

Gabriels dröm

Avsnittet startar med att Gabriel ligger och drömmer.
Han ligger i gräset vid en sjö och det är sommar och ett underbart väder.
Först ser han en blond dam som förvandlas till en vacker vit svan som kommer simmande emot honom över sjön.
Samtidigt ser han glimten av en mörk man med skägg och mustasch som i sin tur förvandlas till en svart vildsint varg som med vidöppet gap kastar sig ut från skogen rätt mot svanen.
Gabriel vaknar på soffan i makarna Hubers hus där han tillbragt natten. På hans bröst ligger en liten vit blomma. Varifrån har den kommit.
Gabriel känner inte igen mannen i drömmen men Grace skulle genast ha känt igen som den skäggige mannen på porträttet nere i värdshuset.


Lochham

Gå till andra sidan av rummet och läs tidningen. Mördarvargarna har slagit till igen. Denna gång mitt inne i stan. Kommissarie Leber har tydligen fortfarande hand om fallet (1).
Du fick ett visitkort av baron von Glower i går kväll . Titta på det i inventariet.
Han bor tydligen i Perlach.(1)
Total poäng: 169


Marienplatz

Åk in till advokatkontoret. När du kommer in säger Harald att du har fått Post. Gabriel är litet trött på det eviga titulerandet så han lägger bort titlarna med advokaten .
Läs brevet från Grace. (2)
Hon berättar att hon övertagit forskningen från Gerde och berättar om den Svarta Vargen som dykt upp dels 1750 i samband ned von Ralick och 1864 i samband med Ludvig II. Hon ber Gabriel höra sig för litet om detta i München.
Prata med Harald både om Ludvig II och om Svarta vargen. Om den senare vet han ingenting men Ludvig II är alltid aktuell. Man funderar fortfarande vad det var som hände. (2)
Lämna advokatkontoret och gå till höger.


Titta i skyltfönstren. Där finns en ur-affär. Ett riktigt gökur som väckarklocka skulle väl inte vara så dumt.
Prata med innehavaren. Gabriels tyska är verkligen inte vad den borde vara med tanke på hans härkomst. Bäst att använda händerna.
Peka på uret till vänster på disken så demonstrerar ägaren det. Göken har ett märkligt sätt att gala. Det låter mer som om någon knackar på dörren. Ur-handlaren vill ha 60 Mark för gökuret. Plocka fram plånboken och använd den på mannen så betaler gabriel. (4)


Fortsätt framåt och gå in på Dienerstrasse. Alldeles vid klubben är gatan blockerad av bilar. Det måste vara mordplatsen. (1)
Och alldeles bredvid klubben.
Vilket märkligt sammanhang.
Klicka på den flintskallige mannen på andra sidan avspärrningen. Gabriel känner igen som kommissarie Leber som har hand om fallet. Försök att prata med honom. Det går inte trots att Gabriel ropar och försöker väcka hans uppmärksamhet. Han är tydligen inte alls intresserad av Gabriel. (2)


Till vänster om Gabriel står Tv-teamet. Kanske dom är intresserade av vad Gabriel kan berätta.
Använd rapporten från universitetet på dem. (5)
Visst är de intresserade och börjar filma Gabriel. Han berättar med hög röst om sina fynd och säger med hög röst att han tycker det är märkligt att Kommissarie Leber inte vill tala med honom. När Gabriel börjar gå för mycket in på detaljer blir det fart på Leber. Han rusar fram och rycker bort Gabriel från Kameramannen och säger till Gabriel att komma till stationen på Prinzregentenplats senare på eftermiddagen.


För att fördriva tiden kan du ju alltid gå in på klubben.
Tala med Xavier om allt. (3)
Den här klubben grundades 1970 av von Glower. Det är bara de fem medlemmar Gabriel redan träffat och Klingman har kommit in i klubben för endast 14 dagar sen. En gång i månaden har de ett organiserat möte på jaktstugan men medlemmarna använder den ofta separat.
Svarta Vargen har dock aldrig hört talas om.
Gå i klubbrummet och gå sedan ut genom öppningen längst bort till höger.


Du kommer ut i en korridor. Till vänster är en dörr. Känn på den. Den är låst. Alla låsta dörrar är till för att öppnas.. Vaktmästaren har säkert en nyckel men hur ska du kunna få tag på den. Du måste lura bort honom från sin plats. Tänk på ljudet som klockan du nyss köpte åstadkom. Det lät precis som en knackning. Det kanske skulle kunna lura ut Xavier. Ta fram gökuret och använd det på växten så drar Gabriel upp uret och stoppar in det bakom bladverket. (5)
Gå ut i klubblokalen och gå tillbaka till Xavier genom dörren längst till vänster. (Klicka rätt högt upp på dörren så att du inte går och sätter dig i fåtöljen. Hamnar du där måste du göra om allt igen.)


Ställ dig bara bredvid Xavier och vänta så fortsätter sekvensen automatiskt. Klockan aktiveras och det låter som om någon klickar på dörren där ute. Xavier går för att öppna. Klicka först på skrivbordet för att gå bakom det. Öppna lådan och ta nycklarna. (4)
När det är klart går Gabriel och ställer sig framför pulpeten igen.
Xavier kommer tillbaka.
Gå ut i korridoren och använd nycklarna på dörren så öppnar Gabriel den. (5)
Du måste dock lägga tillbaka nycklarna i lådan innan du går in.
Klicka på busken för att ta tillbaka uret. Ta sedan fram det igen och klicka det på växten so drar Gabriel upp det på nytt och stoppar in det.
Gå tillbaka till Xavier och vänta till det knackar igen och Xavier går. Gå bakom skrivbordet, öppna lådan och lägg tillbaka nycklarna. (1)
Så fort som Xavier återlommer kan du gå ut i korridoren och gå in genom dörren.


Du kommer ner i ett rum fyllt av vapen och jakttroféer.
Klicka på väggen med lejonhuvudet för att få den i närbild. Klicka på lejonhuvudet. (1). Gabriel noterar att det ´allt tycks vara fridlysta djur. Klicka på skallen. (1) Den verkar inte att passa in i samlingen. Klicka på boken som ligger till höger. (3)


Där finns några anteckningar om medlemmar och olika belopp. Även en anteckning om att skribenten måste tala med personerna så att han år tillbaka en sak.
Klicka nu på den högra väggen för att få den i närbild. Där hänger sex tavlor. (1)
En föreställer jaktstugan men de övriga är av von Zell och von Glower med olika jakttroféer.


På en av dem poserar von Zell med en vit tiger. Gör medlemmarna också jaktresor utomlands?
Medan du tittar på tavlorna hör du hur någon kommer ner för trappan. Det är von Zell och han blir inte glad över att se Gabriel där. Han säger till honom att försvinna men vill först kontrollera att ingenting försvunnit från rummet. Gabriel ser hur tar den lilla anteckningsboken och stoppar den i fickan. Är det von Zell som skrivit de där raderna.
Von Zell går upp och sätter sig i en fåtölj framförbrasan utan att bry sig om Gabriel.
Klicka på von Zell för att prata med honom. Gabriel sätter sig mitt emot. Gabriel vill veta vad von Zell sysslar med. Han svarar högdraget att han till hör en bankirfamilj och tydligen inte behöver göra så mycket och han påstår sig också vara bästis med von Glower Han fnyser litet åt att Gabriel skulle vara författare men börjar fråga ut honom om var han bor. Gabriel drar öronen åt sig och försöker undvika att svara. Till slut skyller han på att han i varje fall inte skulle kunna uttala namnet rätt.
När Gabriel frågar om Svarta Vargen förnekar von Zell all kännedom om detta men tappar samtidigt humöret och börjar skälla ut Gabriel ordentligt. (4)
Sedan rusar han ut deån klubblöokalen.
Lämna klubben och gå ner till Tunnelbanan. Åk till Prinzregentenplatz.
Total poäng: 213


Prinzregentenplatz

Du kommer direkt in på Lebers kontor. Han är lite tveksam om vem Gabriel egentligen är och fastnar så småningom för att han är någon slags amerikansk privatdetektiv, De kommer överens om att utbyta vissa upplysningar, Leber berättar att det skett fem mord inklusive det här sista, där en man vid namn Grossman var offret. Det första mordet skeddeför drygt en månad sedan. Alla utom det sista har skett på platser en bit utanför München i närheten av skog. Gabriel får honom att medge att han inte tror att det är de förrymda vargarna som är de skyldiga men vill inte säga mera. Gabriel berättar om sina upptäckter. Om den rödaktiga hårtussen och det enorma tassavtrycket.
På frågan om han hört talas om den Svarta Vargen börjar han fundera och går sedan och rotar fram en pärm ur en låda.
Det gällde en tioårig flicka som försvann för cirka 10 år sedan och inte har hörts av. Vid förhöret var det en gammal dam som talade om att hon sett en svart varg i skogen under en längre tid. Man hade tagit det för en gammal kvinnas underliga fantasier och inte fäst något avseende vid det, men när Gabriel nu drar upp saken börjar han fundera.
Innan Gabriel går säger Leber till honom att allt vad han ser och hör ska rapporteras direkt hit till honom personligen. Börjar Gabriel tala med journalister ska Leber se till att Gabriels pass dras in fortare än kvickt. (


Leber talade ju om att platserna för morden var markerade på kartan på väggen. Klicka på kartan så får du den i förstoring. Klicka på den mittersta ringen. Gabriel kommenterar att den inte stämmer med de övriga platserna.
Klicka på lappen till höger på kartan.
Grossberg, det var ju den sist mördade mannen. Ta fram anteckningsboken ur inventariet och klicka på lappen så noterar Gabriel telefonnumret.
Lämna polisstationen så kommer du till kartan.

Total poäng: 223


Marienplatz

Åk till Marienplatz och gå till Haralds kontor. Fråga honom om saknade personer. Han lovar att hans sekreterare ska ta reda på mer om detta under eftermiddagen och skriv ut en rapport till dig. (3)
Baron von Glower var ju så vänlig och bad dig besöka honom så varför inte göra det nu. Av hans kort såg du ju att han bor i Perlach. Gå till tunnelbanan och far till Perlach.

Total poäng: 226

Perlach

Du kommer direkt in i baronens hem. Betjänten för in dig till salongen.
Friedrich von Glower ber betjänten ta in mer vin.
Tala med von Glower om allt som går. Det blir ett intressant samtal.
Baronen är liksom Gabriel den sista av sin ätt, och säger att han känt att de båda har något gemenskap. Beträffande klubben säger han det inte bara är en jaktklubb utan att denhar en bakomliggande filosofi. Människan har förslappats av civilisationen och tappat sina ursprungliga instinkter Ett djur som exempelvis vargen har skarpare syn och hörsel, kan lukta sig till både föda och fara. Den ursprungliga människan hade också dessa egenskaper men civilisationen har degenererat människan så att hon i samma situation skulle vara helt bortkommen. Klubbens medlemmar har valts för att vara de förnämsta inom sina olika gebit. Preiss är en skicklig advokat, von Aigner är framstående inom livsmedelsproduktionen, Henneman är en politiker med chans att nå det allra högsta ämbetet och von Zell tillhör en av Tysklands rikaste bankirfamiljer. Klingman nämner han inte. Klubbens mål är att alla ska skärpa sina sinnen och återgå till ursprunget. På tal om Zell berättar Gabriel om hans utbrott på klubben och von Glower nämner att von Zell på senare tid ändrat personlighet och det inte är Gabriels ankomst som åstadkommit detta.
Von Glower är mycket vänlig och allt går gemytligt till ända tills Gabriel frågar om den Svarta Vargen, Van Glower tappar sitt vinglas och innehållet flödar ut över bordet och Gabriel. Betjänten kallas in och rättar till det hela och när missödet plånats ut har von Glower återvunnit sinnesfriden och ber om ursäkt för sin klumpighet. Sedan säger han att han tyvärr inte uppfattade frågan och ber Gabriel upprepa den.
Tyvärr vet baronen inget om detta men Gabriel undrar hur det egentligen förhåller sig. (9)
Ovanför bokhyllan sitter en infödingsmask. Klicka på den. Gabriel undrar om den är afrikansk men von Glower förklarar att det är en indianmask som han fått tag på i Sydamerika.
Lämna rummet så kommer du till kartan. Välj att fara till Lochham

Total poäng: 236


Lochham

Bäst att se till att Grace får något att göra på annat håll så att Gabriel får vara i fred.
Klicka på papperen på bordet så sätter sig Gabriel ner och skriver till Grace. (1)
Passa också på och läs boken om varulvar ordentligt.
Det där telefonnumret till Grossman borde ju undersökas. Ta fram anteckningen ur inventariet och klicka med den på telefonen så ringer Gabriel upp. Det är en dam som svarar. Gabriel på står att han är en vän till Grossman men hans namn tycks inte finnas i Grossmans adressbok. Gabriel försöker då säga att det ska vara von framför men inte ens det duger. Däremot får han veta att det finns en von Aigner och damen tycks veta att han är en god vän till Grossman. Det var ju en märklig upplysning. (3)
Det är bäst att brevet till Grace blir postat så snart som möjligt så gå ut till bilen och ta sedan tunnelbanan till Marienplatz.

Total poäng: 240


Marienplatz

Gå till höger och sväng in på Dienerstrasse. Gå över gatan till postkontoret. Klicka med brevet på dörren så går Gabriel in och skickar det. (1)
Fortsätt sedan gatan fram och gå in till jaktklubben.


Gå direkt in till klubbrummet. Endast Preiss är där och han sitter i baren och dricker whisky. När gabriel kommer flyttar han sig till fåtöljen framför spisen.
Prata med honom.
Han är inte helt inne på von Glowers linje med regenerering och inte heller tror han på någon finare regeringspost för Henneman, snarare pensionering. Däremot håller med om att von Zell förändrats på senare tid, blivit aggressiv och obehärskad.
För första gången får Gabriel ett jakande på svar på sin fråga om Svarta Vargen, Preiss har hört namnet men han kan inte säga när eller varhan gjort det. Med det får Gabriel låta sig nöja.(5)


Under tiden Gabriel talat med Preiss har alla de andra medlemmarna infunnit sig. Gå fram och hälsa på von Glower. Han samtalar dock med Preiss och ber Gabriel återkomma senare. Klingman och von Zell sitter och pratar vid spisen. Undrar vad de pratar om. Det kanske skulle vara idé att bugga dem. Gå fram och klicka på von Zell. När han ilsket undrar vad du vill säg att du bara vill låna en tidning. (1) Gå till inventariet och välj banspelaren. Klicka med den på tidningen. (5) Gå tillbaka till von Zell och klicka på honom med kombinationen. Förklara att du bara vill lägga tillbaka tidningen. Nu buggas hela samtalet. ( 5)


Gå till baren och prata med båda de vänliga herrarna där. På din fråga till von Aigner om han kände Grossman får du ett nekande svar. Märkligt. Vad är det han vill dölja.
När du frågar vad de pratade om när du kom får du reda på att de ska iväg till jaktstugan på den vanliga jakten i morgon och frågar om Gabriel vill följa med. Gabriel ursäktar sig med att han inte har geväret i ordning men von Aigner lovar att skaffa fram ett. (4)

Hennemann invänder att baronen kanske inte vill att Gabriel ska följa med så snart och von Aigner ropar på Baronon och frågar. Då ingriper von Zell och säger att gabriel inte är medlem men von Glower säger att han skulle uppskatta Gabriels sällskap. Von Zell kommenterar att Herr baronen naturligtvis ska ha sin vilja igenom. Von Glower hämtar en öl åt Gabriel men då blir von Zell ursinnig och kommer rusande och anklagar Gabriel för att snoka och ha förbindelse både med journalister och polis. När von Glower inte vill lyssna skriker von Zell att det kommer att gå ut över hans eget huvud och rusar ut från rummet. Gabriel finner för gott att också lämna sällskapet.

Total poäng: 261


Lochham

När Gabriel stiger ur bilen hittar han något konstigt på marken och samtidigt känner han att någon eller något iakttar honom. Han tittar inåt skogen och ser under någon sekund ett par lysande röda ögon inne i dunklet mellan trädet. Sen är de försvunna.
Han vänder sig om och går in genom dörren, men innan har går in kastar han en ny blick inåt skogen och tycker sig på nytt de röda lysande ögonen. Vad är det som bevakar honom? Kusligt!
De gamla skuggjägarnas gener inom Gabriel börjar röra på sig och han tänker på vad han läst i boken som Grace skickade. Förändringen i von Zells beteende, som alla talar om, hans aggression och bizarra uppträdande. Har han blivit en varulv. Han forskade efter Gabriels bostad och lämnade klubben innan Gabriel gick.
Följde han efter Gabriel och lurar nu på honom i skogen i varulvsgestalt.Till föregående sidaTill nästa sida.

Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Gabriel Knight 2, The Beast within, från Sierra.
Bilderna är tagna från spelet.
Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.