Dag 1: 12.00 - 14.00

Kontroll: Gabriel Knight

Hotellets matsal

Gå in i hotellet och gå direkt till matsalen.
Du ser Madeline och en okänd man samtala och du stannar och lyssnar. (2)
Du uppfattar att mannen heter Wilkes och att han tydligen är med på turen. Han verkar att ha fallit för Madeline och försöker få henne intresserad av hans idé beträffande skattjakten som han tror kommer att göra Madeline berömd. Wilkes bjuder in henne till sitt rum för att närmare utveckla sina idéer, men hon avböjer.


Gå fram och prata både med Madeline och Wilkes.
Du får inte ut mycket av det men du har i alla fall presenterat dig och kommit underfund med att Wilkes är från Australien och vill just nu hellre äta än prata. (2)
Gå fram och titta på matbordet. Det är dukat för lunch. Gabriel är inte intresserad av maten men kan fås att plocka upp ett paket sirap. (2)


Övervåningen

Gå ut från matsalen och ta trappan upp till övervåningen
Du blir vittne till att Lady Howard har bytt rum med Emilio och lovar kompensera honom senare. (2)


Estelle som tydligen är den som får göra grovgörat kommer släpande med alla väskorna. Lady Howard har tydligen fått rum nummer 31. Det kan vara bra att veta.
Du ser också att Emilio går in i nummer 27. Du själv bor i 25 och Mosely har inbjudit dig till hans rum nummer 33.
Gå ner till Lobbyn och titta på liggaren igen. Märkligt, Jean har redan hunnit föra in rumsbytet.
Nu kan du tyda dig till att Madeline bor i nummer 29 och Wilkes i nummer 23, Howard och Estelle delar rum och någon som heter Buchelli bor i nummer 21. Alla utlänningar utom Madeline enligt Jean.

Kyrkan

Det kan vara dags att undersöka den andra attraktionen här i stan, kyrkan.
Gå ut ur hotellet och titta på vägvisarna så hittar du dit.
Gå in i kyrkan. Precis när du kommer innanför dörren blir du vittne till en dispyt mellan en Buchelly och prästen. Det gäller inskriften på en staty där ett litet ord blivit infogat så att den ursprungliga meningen av bibelcitatet har förändrats.
"I detta namn skall du segra" har ändrats till "I detta namn ska du besegra det." (2)


Tala med Buchelli. Han är italienare och är med på turen. Han påstod att han kom i går kväll med tåg från Neapel men tvekade litet först när Gabriel frågade. (6)
Han är inte särskilt vänlig och samtalet avstannar snart, Buchelli ger sig i väg.

Gå fram och tala med prästen. Han heter Arnaud men brukar bara kallas abbén.


Tala med honom om allt som går. Han berättar att kyrkan ännu i dag är exakt så som den restaurerades av Saunière 1890. Han berättar också att Magdalenakulten fortfarande är aktiv här trots att kyrkan officiellt har försökt att undertrycka den. Arnaud menar att bilderna av den "Svarta Madonnan" egentligen är bilder av Magdalena och inta av Maria som kyrkan vill ha det till.
På din fråga om Graal svarar abbén att den kan vara del av den skatt som omtalas. Att Tempelriddarna som sökte Graal fanns här en tid och att många av dem är begravda här. Abbén ger Gabriel rådet att söka upp en ung vetenskapsman som heter Larry Chester och bor nära Château de Blanchefort. Han arbetar just nu med en bok om Tempelriddarna. (8)
Klicka på broschyren på bordet och titta på den. Texten är på franska. Klicka en gång till och välj talikonen. Du får veta att den är beställd på engelska 0och ska komma i morgon. (2)


Gå runt och titta på vad som finns i kyrkan.
Alldeles till vänster om utgången sitter en djävulen och bär upp en skår med vigvatten. Mycket märkligt. Ovanför ser du tavlan som Buchelli pratade om.
Klicka så att du får upp menyn. Du har fått en ny ikon trace-spåra. Klicka med den ikonen någonstans på tavlan. Den översta ängelns vänstra hand markeras med en prick. Som du ser håller alla änglarna sin vänstra hand någonstans på kroppen. Det motsvarar de punkter som berörs då man gör korstecknet. Fortsätt att klicka spår-ikonen på händerna. Kanske ska man få fram korstecknet. Nej det blir inte bra man kn inte få ett rent kors. Eftersom strecken blir smmanhängande kanske man ska göra en geometriskk figur. Damerna talade ju om Dr Wens mystiska geometriska figurer. Klicka moturs (eller medurs) på änglarnas vänstra hand. Avsluta med att klicka på den första handen igen. Som du ser har du markerat en romb på tavlan. (2)
Kan det vara en av de figurer som damerna talade om?


Matsalen

Gå tillbaka till hotellet och gå in i matsalen.
Nu sitter Buchelli där vid ett bord och de båda damerna vid ett annat.
Gå fram och tala med dem om du vill. Det ger inte så mycket men du tillfälle att studera dem närmare.


Moselys rum

Gå upp till Moselys rum nummer 33 och knacka på.
Tala med honom om allt. Det blir ett ganska långt samtal om ditt "fall" och ditt förhållande till Grace och om Skuggjägare.
Du berättar bland annat att du tror att vampyrer är inblandade vilket ligger i linje med ditt jobb som Skuggjägare. Du undrar till slut om Mosely har sett de två män med hästsvans och en stor koffert med lufthål som konduktören såg gå av tåget här i Couiza, men Mosely har inte sett till dem. (6)


Under samtalet hörs konstiga ljud från dörren.
Klicka på dörren och välj den nya ikonen sneak-smyg för att smyga fram till dörren och hastigt slå upp den.
Du överraskar Emilio som tjuvlyssnar utanför. (5)
När han ser dig sätter han ner glaset han druckit ur och försvinner.


När du fått nog av samtalet med Mosely gå ut i korridoren,
passa på att ta glaset som Emilio drack ur. (2)
Det kanske inte är så dumt att ha om du skulle behöva hans fingeravtryck han verkar ju vara ganska skum.
Mosely verkar också litet konstig och tystlåten med vad han egentligen har för sig. Det där talet om arbete på kvällen verkar märkligt.

Gå ner i Lobbyn och lämna hotellet så avslutas tidsblocket.
Har du gjort allt som står här bör du ha fått ihop 85 poäng.Till föregående sida.Till nästa sida.
Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Gabriel Knight 3, Blood of the sacred - Blood of the damned, från Sierra.
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.