Dag 2: 07.00 - 10.00

Kontroll: Grace Nakimura

Hotellet

I det här avsnittet styr du Grace Nakimura, Gabriels assistent.
Gabriel sover fortfarande på soffan. Eftersom alla rum på hotellet är upptagna är ni tvungna att dela rum.
Gå fram till det lilla bordet i hörnet bredvid sängen. Där finns två utrustningar för att ta ingeravtryck. Plocka upp ett av dem. (1)


Starta sedan din lilla bärbara dator som du kallar Sidney efter det fantastiska operativsystem den är begåvad med. Det kan allt.
Överst på skärmen har du huvudmenyn. Börja med att läsa e-posten för att få litet bakgrund till Grace och hennes personliga förhållanden.


Titta litet på de andra funktionerna också. Grace kommenterar vissa av dem.
Gabriel bad dig ta reda på vissa fakta.
Klicka på Search och sätt i gång.
Börja med prinsen som är ursprunget till uppdraget och skriv in Prince James. Han tillhör tydligen den skotska kungaätten Stewart med anor sedan trettonhundratalet men som senare avsattes. I exil kallar sig ättlingarna prinsar eller grevar av Albanien.
Sök också på Vampires (1) och följ länkarna.
Sök på freemasons (frimurare) och läs historien om Hiram.  Frimurarorden grundades i Skottland, där har du ett samband mellan frimurare och Prins James. Du får länkar till Templars och Knights Templar (Tempelriddarna). Följ den.
På flera ställen nämns Solomon (1) och Solomon's Tempel (1). Sök på namnen och följ länkarna så får du reda på att templet hade formen av en rektangel med proportionerna 4 till 1. Du kan dock inte få en bild av golvet eftersom länken är bruten, märkligt. (2)
Du får också en bild av en sexuddig stjärna sammansatt av två liksidiga trianglar. Följer du upp länkara Solomon's seal (1) och Hexagram (1)får du veta att detta anses vara en bild av själen och människans dualitet. Du får också en länk tillbaka till frimurarna så allt vad du slagit upp tycks ha samband med varandra.
Sök också på Holy Grail (1)som Gabriel bad dig om. Det tycks finnas olika meningar om dess ursprung.


När du tycker att du fått veta nog så lämna rummet och gå ut i korridoren. Utanför dörren hittar du en bok om den Heliga Graal. Ta den och läs den. (2)
I boken ligger ett löst papper med en dikt som handlar Jesus och Djävulen, blod och vatten.


Grace går automatiskt in i rummet och lägger dikten på bordet bredvid Gabriel. Undrar vem som lagt boken utanför dörren. Kanske det finns några fingeravtryck. Dags att pröva din utrustning,
Markera utrustningen och klicka sedan med den på boken i inventariet så öppnas utrustningen.
Ta penseln och doppa den i det svarta pulvret så att borsten blir svarta, För sedan den svarta penseln över boken. Märkligt, inga fingeravtryck alls. Boken måste ha blivit avtorkad innan den placerades vid dörren. (2)


Gå ner till receptionen och tala med James. Som fransman är han naturligtvis diskretionen personifierad och du orkar inte förklara att din och Gabriels relation är helt affärsmässig.
Gå in i matsalen och tala med Madeline. (2)
Turen kostade enligt Gabriel 2000 Francs men nu när det gäller Grace har den plötsligt ökat till 3000. Madeline tycks inte gilla Grace. Hon vill antagligen inte ha någon medtävlerska utseendemässigt sett.


Magdalenas Torn

Gå ut och titta på stan. Gå till vänster förbi fontänen. Där finns en vägvisare till Magdalenas Torn.
Följ stigen upp till tornet och gå in. Rummet är vackert inrett och innehåller tydligen Saunières böcker. Undrar var han fick alla sina rikedomar ifrån.


Gå upp för trappan till tornet, Där träffar du Abbé Arnaud som står och spanar i en kikare.
Tala med honom. Han påstår att han tittar på fåglar, men man kan ju aldrig veta.
När han får veta att Grace ska vara med på turen säger han att han själv ska följa med. (2)


Hotellet

Gå tillbaka till hotellet och gå upp till Moselys rum.
Knacka på dörren.
Mosely säger att han kommer ner straxt.

Gå ner till matsalen. Där är resten av deltagarna samlade även Arnaud.
Så fort du kommer går ni alla till bussen.


Poussins grav

Första stoppet blir Poussins grav och Madeline börjar berätta om platsen.
Det är inte Poussin som är begravd här. Namnet syftar på en tavla som Poussin målat från den här platsen. Tavlan, Arkadiens herdar, sägs vara en av de tre tavlor som Saunière kopierade från Louvren. De övriga två var en bild av en påve, bilden har senare försvunnit, samt en av Teniers målningar av Den helige Antonius. Vilken av dem är okänt.


Madeline visar Poussins målning och berättar att den målades 1640 och att Poussin bör ha känt till Rennes hemlighet. Många har påstått att det finns ett hemligt budskap i Poussins tavla och att detta tilldragit sig Saunières intresse. På tavlan finns de latinska orden: "Et in Arcadia Ego" som verkar vara en oavslutad mening. (4)


Titta på graven. Grace beslutar att undersöka Poussins tavla litet närmare om hon kan få tag på den. Gå omkring och se vad de andra deltagarna gör. Emilio sitter för sig själv som vanligt. Han tycks ha ritat ett ord i sanden. SUM.
Det kan betyda något så ta fram ditt anteckningsblock och använd det på ordet så ritar Grace av det. (4)
Efter ett litet tag säger Madeline att ni ska fortsätta turen. (Om du inte skulle ha hunnit rita av ordet kan du alltid gå hit senare och göra det.)


Nästa stopp blir på utkiksplatsen i Blanchefort.
Madeline berättar att platsen kallas Vita klippan. Ruinerna är efter ett slott som tillhörde Tempelriddarna och figurerar i många geometribaserade teorier om Rennes-mysteriet. (2)
Gå närmare Madeline och Wilkes för att höra vad de talar om. (2)
Undrar om Madeline missförstår honom han kanske har någon fantastisk utrustning som du borde ta reda på.


Gå och lyssna på lady Howard och Estelle.
De diskuterar tydligen något på den karta Estelle har plockat fram.
Du hör dem tala om "foten i vattnet" och Blanchefort måste vara "fönstret mot ruinen". Madeline är tydligen också intresserad för hon lyssnar också. Sen nämner lady Howard "Red Serpent" , röda ormen och då blir det fart på alla turdeltagarna. Alla kommer fram och frågar om Röda ormen. Lady Howard försöker slingra sig men måste till sist medge att hon nämnt Red Serpent men att de inte har dokumentet. Allt verkar mycket skumt. Vad är den här Röda Ormen som alla tycks vara så intresserade av? (2)

Gå runt och titta på det som Madeline berättade att man kan se från utsiktsplatsen, Mount Cardou är det stora berget som damerna stod och tittade på. Den svarta klippan se du sticka upp bakom berget mitt emot och du kan också se en klippa av en ovanlig färg. Du hittar också Rennes-le-Château.


Gå sedan runt och fråga samtliga deltagare om Red Serpent. (8)
(Spara Mosely till sist annars hinner du inte tala med alla.)
Madeline är den som ger de bästa upplysningarna.
Red Serpent är en pamflett som innehåller en gåta. Den förvarades på Nationalbiblioteket i Paris men försvann senare därifrån. Man säger att den som skrev gåtan dog på ett mystiskt sätt. 
Emilio erkänner att han sett en kopia men vill inte säga mer.


Lady Howard vill inte alls tala om saken och Arnaud säger att det är en intressant sak men går sedan snabbt sin väg.
Buchelli påstår att det bara är en saga som så många av de andra gåtorna och dokumenten som sägs berätta om mysteriet.
Han råder dig att inte bry ditt huvud med den röda ormen.


Wilkes säger att pamfletten innehåller ledtrådar till mysteriet men är mer intresserad av själva skatten och säger sig veta en hel del men vill inte berätta.
Mosely tror att det är Moulin Rouge men Grace tar honom ur villfarelsen. Han påstår att han bara läst om turen och blivit intresserad. För övrigt föreslår han Grace att de ska äta middag tillsammans ensamma och varnar henne för Gabriel.
Grace börjar tänka på Gabriel och undrar hur han har det.


Hotellet

Gabriel ligger fortfarande och sover.

På bordet bredvid honom ligger poemet som Grace fann.

Gabriel tycks drömma.
Det börjar behagligt med druvor och vin men det övergår plötsligt till droppande blod.


En skugga av korset och en hand med ett blödande sår får Gabriel att må illa och vakna upp.

Detta avslutar tidsblocket.
Har du gjort allt som står i Guiden ska du ha fått ihop 258 poäng.Till föregående sida.Till nästa sida.
Lösningen är skriven av MegaZina och är baserad på spelet
Gabriel Knight 3, Blood of the sacred - Blood of the damned, från Sierra.
Bilderna är tagna från spelet. Hemsidan är privat och har ingen anknytning till nämnda företag.